LOADING CLOSE

Boerinnengroep

Beste Boerin, hoe gaat het nu eigenlijk écht met je?

Ben jij partner van een boer, maar loopt het leven en werken op een boerderij en met een boer niet altijd even soepel? Raak je ook weleens verstrikt in de vele rollen die je vervult op de boerderij? Dat is helemaal niet gek! Je bent immers vrouw, moeder, schoondochter, medewerker, je doet het huishouden, je hebt vriendinnen, je hebt je sport en hobby’s, je eigen werk en bent dan soms ook nog eens mantelzorger, gesprekspartner of bemiddelaar.
Je woont op een prachtige plek, geniet dagelijks van het uitzicht over de weilanden en de fijne speelruimte voor de kinderen. Je vindt het fijn dat alles goed loopt, thuis en op de boerderij, maar lukt dat niet altijd? Worstel je ook wel eens met je eigen gevoel en emoties en vindt je het lastig om je alsmaar aan te passen? Of loop je er tegenaan dat het bedrijf altijd voor gaat en jij en je gezin op de tweede plek komen?

Ook dat is helemaal niet raar!

‘Ik ben getrouwd met een boer en samen hebben we twee kinderen. Het grootste deel van de zorg voor de kinderen komt op mij neer. Dat snap ik, maar ik heb ook mijn eigen werk en wil ook graag een avond in de week sporten of een keer een dagje winkelen. De boerderij gaat altijd voor en steeds vaker laat ik verstek gaan. Elke keer mijn schoonouders vragen om op te passen, wil ik liever niet. Ik baal daar steeds meer van.’

“Ik werk parttime in een kledingwinkel. Toen mijn man de afgelopen maanden last van zijn rug had, heb ik ’s morgens, voordat ik naar mijn werk vertrok, geholpen met kalveren voeren. Nu zijn rugklachten over zijn, verwacht hij dat ik dit iedere ochtend blijf doen. Maar dat wil ik niet. Ik moet dan extra vroeg opstaan en daarna zelf ook nog een hele dag werken. Hij vindt dat ik meer betrokkenheid moet tonen bij de boerderij. We hebben hier steeds vaker ruzie over.”

Boerinnengroep
De Boerinnengroep van het initiatief BoerenVragen geeft jou inzichten en meer zelfvertrouwen. Je ervaart hoe prettig het is om eens te praten met andere meiden en vrouwen die wonen op een boerenbedrijf en die hetzelfde voelen en meemaken. Het maakt niet uit of je volledig meewerkt op het bedrijf of helemaal niet. Jullie zijn allemaal boerinnen, want jullie partner is boer. En boer zijn, is een manier van leven. Boer ben je altijd, 7 dagen per week. Dat weet jij als vrouw op een boerenerf als geen ander.

Programma boerinnengroepen
Wat kun je verwachten als je je aanmeldt bij de Boerinnengroep van BoerenVragen?

We komen in totaal 4 keer bij elkaar bij Erve Vennekotte, Boomkampsweg 4 in Laren (Gld). De vier avonden zijn niet ‘los’ te boeken, ze horen bij elkaar. Ook de groep, die uit ongeveer zes personen bestaat, blijft tijdens de bijeenkomsten uit dezelfde personen bestaan. Per avond bedragen de kosten 50 euro. Natuurlijk zorgen we voor koffie, thee en wat lekkers.
We beginnen de bijeenkomsten om 19.30 uur en sluiten rond 22.00 uur af.

Schrijf je hier in