LOADING CLOSE

Kleine windturbines en zonnepanelen

Wind en zon zijn schone energiebronnen die nooit opraken. Kleine windturbines of windmolens en zonnepanelen wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen en grondstoffen uit te putten. Alleen bij de productie, het onderhoud en de afbraak van windmolens en zonnepanelen komt CO2 vrij en zijn grondstoffen nodig.

Kleine windturbines
Kleine windturbines hebben een ashoogte tot zo’n 25 meter. Er zijn verschillende modellen op de markt die per jaar tussen de 5.000 en 40.000 kWh stroom kunnen produceren op een goede locatie. Er is een kleine windturbine in ontwikkeling die 150.000 kWh stroom kan produceren.

Hybride systeem
Door het combineren van een kleine windturbine met zonnepanelen is het mogelijk een hybride systeem te vormen om het hele jaar ‘eigen’ groene stroom te produceren. Zonne-energie en windenergie vullen elkaar perfect aan. Op zomerse dagen staat de windturbine soms stil, terwijl de zonnepanelen volop produceren. ‘s Nachts en bij somber weer staan windturbines juist te draaien en wordt met de zonnepanelen minder stroom opgewekt. Op deze manier wek je voor je bedrijf de juiste hoeveelheid duurzame energie op.

Klik hier om naar onze projecten voor duurzame energie te gaan.