LOADING CLOSE

Coaching


Al ruim 30 jaar ben ik adviseur in de agrarische sector. Wat is het een mooi vak om met boeren te praten over hun passie, plannen en dromen en ze daarin te adviseren.

Als ik bij boeren aan de keukentafel zit voor een adviesgesprek, merk ik soms persoonlijke en sociaal-emotionele vraagstukken op die aandacht verdienen, maar onbesproken blijven. Naast de bedrijfsmatige uitdagingen, leven er ook vragen die niet tastbaar zijn, maar veel met gevoel te maken hebben. Er komt veel op boeren af en het vraagt veel van ze om een bedrijf te runnen en te kunnen blijven runnen.

Als adviseur had ik niet altijd de juiste bagage om boer en hun gezinnen ook hiermee op de juiste manier te begeleiden en te helpen. Door het volgen van de erkende post-HBO opleiding tot Coach bij Windesheim in Zwolle heb ik mijn kennis en vaardigheden verbreed, zodat ik die gesprekken nu wél aan kan gaan.

Als coach sta ik ondernemers bij die even niet lekker in hun vel zitten, voor grote keuzes staan, een openhartig gesprek willen met familie of gewoon eens eerlijk in de spiegel willen kijken.
Ik coach niet alleen agrariërs en hun gezinnen en families, ook mensen buiten de agrarische sector. Ook besturen, organisaties en teams zijn bij mij aan het juiste adres voor bijvoorbeeld procesbegeleiding en individuele coaching.

Wat is coaching precies?
De coaching die ik aanbied is in drie soorten te verdelen:

  1. Individuele coaching (agrarisch en niet-agrarisch)
  2. familiecoaching (agrarisch)
  3. coaching/procesbegeleiding van groepen (besturen, organisaties, teams)

 

De post-HBO ‘Opleiding tot Coach’ heb ik in 2018 afgerond,
Ik ben als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches.