LOADING CLOSE

Subsidies

Er zijn mogelijkheden om (een deel van) de kosten voor coaching vergoed te krijgen. Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

 • 1 december 2020

  Gratis onafhankelijk keukentafelgesprek met Paulien Boverhof

   

  Heb je een uitnodiging ontvangen van uw gemeente voor een gratis onafhankelijk keukentafelgesprek met een erfadviseur naar keuze?

  Ik ben door WATEA (“Werken aan toekomstgerichte erven Achterhoek”) benoemd om als erfadviseur het gesprek aan te gaan met 1900 erfeigenaren in de gemeenten Berkelland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Winterswijk. Dit met het doel om tot toekomstgerichte erven in de Achterhoek te komen. En dan begint het met de mensen die er wonen!

  Dit doe ik in een team van 5 coaches: Mariska Heutinck (Trema Coaching & Mediation), Monique te Kiefte (te Kiefte coaching), Neeltje Bleumink (Eeckhof BV) en Hogenkamp Agrarische Coaching.

  Bewoners in het buitengebied  kunnen allerlei vragen hebben. Ik probeer in het gesprek uit te vinden wat hun nu echt bezig houdt. Dit is bijvoorbeeld veranderen van het bedrijf, slopen van de gebouwen of nieuwe mogelijkheden voor het erf bespreken.

  Ik ben sinds 2018 (agrarisch) coach. De wisselwerking tussen het gezin en wat er op hun afkomt, heeft mij altijd geïntrigeerd. Als gesprekspartner heb ik gevoel bij de vragen en emoties die hier bij komen kijken. Mijn passie ligt vooral bij de mensen zelf.

  Om met iemand anders eens te praten over wat je boeit of zorgen geeft, kan nieuwe inzichten geven. Samen kunnen we kijken of er voor een vervolg nog iets nodig is. Je krijgt voor dit vervolgtraject een voucher toegekend die hiervoor ingezet kan worden.

 • 30 november 2020

Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE)

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geeft kennisvouchers uit voor inhuren van expertise over duurzaam ondernemerschap en kringlooplandbouw.
Hiermee heb je € 1.500,– voor onafhankelijk advies. Dit kan als individueel advies, maar ook in groepsverband is mogelijk.

Wil je gebruikmaken van de regeling? Vanaf 30 november kan deze worden aangevraagd bij RVO.

Het gaat om de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Praktisch gezien kun je advies inwinnen over duurzaam ondernemerschap en kringlooplandbouw.

Wij richten ons op ondernemerschap. Onderstaande onderwerpen komen in aanmerking voor subsidie:

 • E1 – Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en bedrijf – Ontwikkeling van vaardigheden van de ondernemer gericht op persoonlijke ontwikkeling en duurzame positie en kansen van het bedrijf. Hier valt ook coaching onder.
 • E3 – Bedrijsovername – Het starten of overnemen van een agrarische onderneming.
 • De Startversneller (destartversneller.nl) is er voor startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen met behulp van coaching en opleiding. Voorwaarde is dat je bedrijf gevestigd is of wordt in de provincie Gelderland of Overijssel. Ook mag je niet langer dan 5 jaar ingeschreven staan bij de KvK. Door middel van coaching en opleiding ontwikkel je onder andere je ondernemersvaardigheden. Voor het coachtraject is een voucher van € 1.000,- beschikbaar. Als je kiest voor dit traject, kun je dit aanmelden bij de site van de startversneller en op deze manier de voucher ontvangen.